Snídaně před závodem...

28.05.2019

Myslel jsem si, že je jedno co si dám předtím než vyběhnu, ale časem se ukázalo, že to zas jedno teda není :)

Sladká vánočka

Dostal jsme tip na čerstvou vánočku. Já osobně jsem na sladké snídaně a proto to pro mně byla  "jasná volba". A na chvíli to i fungovalo. Po čase jsem však zjistil, že pocit nacpanosti mně nezvykle brzy opouští. Jj, zase ty rychlé cukry...

Žitný chleba

Pátral jsem tedy dál a jak běhám, poznávám nové lidi a dalším tipem na "výživnou " snídaňovou bombou je žitný chleba s vejcem, šunkou, sýrem a zeleninou, nebo s avokádovou pomazánkou. Prostě... žitný chleba a vejce je základ! Zbytek si tam dejte co kdo má rád nebo zrovna najde v lednici.

Našel jsem na netu nějaké ty argumenty, proč zrovna žitný a mám je tady:

  1. zasytí na delší dobu než chleba z pšenice... odpadá touha " něčím se dojíst"--- Super!
  2. zpomaluje vstřebávání cukrů a tuků
  3. něco jako, že se po něm dobře "vyse..reš"
  4. tady toho bude kapku víc: žito je vynikajícím zdrojem sacharidů, kterých obsahuje okolo 63 %. Zbytek tvoří bílkoviny, voda, minerální látky a tuk. Žitná mouka obsahuje nejvyšší podíl aminokyselin lysinu. To je látka, kterou si naše tělo neumí samo vyrobit a je důležitá pro budování svalů a při vstřebávání vápníku. Žito je také výborným přírodním zdrojem vitaminů B, E, železa a několika dalších druhů minerálů. Oproti pšeničné mouce obsahuje menší množství lepku
  5. Voní krásně a chutná skvěle :)